Hvalpeplaner 2019

Planlagt hvalpekuld

I september forventer vi at parre Durin's Mageløse Miss Marple (Kolla), Med SUCH Il Sanos Avalon (Ilon).

Du kan læse mere om kuldet og vores forventninger til hvalpene her:

 

Il Sanos Avalon (Ilon)

 

Ilonprofil

Ilonstå

 Ilonprofil2

 

Øivind og jeg går på jagt sammen med Ulrika og Ilon på godset Västerslöv i Sverige. Ilon er en dygtig apportør, med en god næse og masser af will to please. Han er målrettet og vedholdende i sig arbejde og han følger opmærksomt med, når der skal være ro. Han vil gerne gøre sin fører tilpas, og ønsker at gøre ting rigtigt når man arbejder med ham. Ulrika har stillet ham både på B-prøver og på udstillinger, og han har fået fine meritter hjem i begge grene af hundesporten. Ilon er en velkonstrueret hanhund af korrekt størrelse, med et smukt hoved og sunde stabile bevægelser. Hans temperament er præcis hvad vi ønsker af en flat. Hviler i sig selv og er snusfornuftig i sin omgang med andre hunde. Unge som gamle, store som små. Det er svært ikke at blive betaget af herlige Ilon når man møder ham. Fin af og på knap, helt stille, når han sidder ro på post. Spontane opsamlinger både på dødskudt og anskudt vildt. Ilons temperament og ro i arbejdet er den primære årsag til at vi har valgt ham til Kollas første kuld. Vi tror på at hans fokus, ro og stabilitet kan matche Kollas fart og næse og vi glæder os meget til at se, hvad de to kan skabe sammen.

Ulrika skriver om sin Ilon:

Ilon är en entusiastisk hund som älskar livet!

Han är koncentrerad med intensitet i både jaktträning och på jakter.

Bra och lugnt grepp och spontan på all sorts vilt. Samarbetar gärna med sin förare, Ilon vill verkligen förstå och göra rätt - ärlig och snäll i alla situationer.

Han styrka ligger i markeringsarbetet, använder sin näsa mycket bra!

Mentalt stabil, vänlig mot alla och alltid positiv till att arbeta.

Exteriört är han en medelstor hane. Mycket vackert huvud, mörka vänliga ögon. Stark rygg, bra front, goda vinklar både fram och bak. Bra rörelser. Bra päls men aningen kort i utställningssammanhang men perfekt längd och täthet för att vara praktisk och klara jakt i ur och skur!

 

Meriter:

B-prøve: 2. pr EKL

Udstilling: SUCH

Apporteringsprøve Jaktretriever Klubben (SE): Udmærkelse.

Andet:

Lydighed: LP1

Født: 3. april 2011

 

Sundhed:

HD: A  AA:0

Øjenlysning: Fri for Glaukom (2015) Fri for katarakt, PRA og Distichiasis (25.2.2019)


 

 Durin's Mageløse Miss Marple (Kolla):

 Kollapartridge17

 

Kolla er en hund med næsen i det meste. Hvis jeg kunne få et ønske opfyldt med hende, så var det en knap som slukkede for næsen og tændte for opmærksomheden på opgaven i ALLE situationer. Vi er kommet langt i processen, men den fintfølende næse kommer stadig, til tider, på tværs at mine velovervejede og nøje planlagte træningsoplæg. Misforstå nu ikke, Kolla vil rigtigt gerne gøre det rigtige, elsker at arbejde sammen med mig uanset om vi snakker om træning, prøve eller jagt. Allerhelst i fuld fart, men hun "skal bare lige"... Allermest udtalt er denne tendens på de første jagter, når fuglene falder tæt. Her sker det at jeg har en idé og hun har en anden. Det ender oftest med en fugl mere på paraden uanset, men jeg kan ikke afvise at en del af de spirende grå hår jeg har stammer fra selvsamme situationer. Denne egenskab, eller dette irritationsmoment (kært barn...) er samtidigt det der gør at hun finder fugle, som jeg ikke vidste var der. Hun har antennerne ude HELE tiden og kan sidde roligt på sin popo, kigge ud i den rigtige retning, få en fugl peget ud, hvorefter hun spurter for fuld udblæsning i en anden retning og snupper en anskudt fugl jeg ikke har set.... Gal eller genial? Et skønt mix af begge dele, tænker jeg. Min største udfordring med mit kæreste fasanmisil har været at få alle hendes mange talenter til at spille sammen i den ramme der hedder B-prøver og WT. Kolla er lidt af en rebel, og visse dage kan hun løse ting, jeg ikke vidste hun kunne og andre dage bliver simple ting noget værre rod. Nøglen til Kolla ligger i at holde kursen, og holde humøret højt. Hun gør sit bedste og det hun tror er rigtigt. Hvis klaveret ikke rigtigt spiller som det skal, peger pilen ikke på klaveret, men derimod på den person der spiller på det ;). Kolla er en nem hund at have med på rejse. Hun er venlig overfor alle hunde, store som små, og når vi har hvalpe i huset, er hun en perfekt legetante for de små. Nu er det tid til hendes første kuld og vi glæder os meget til at se hende i rollen som mor for sine egne små.

 

 

 

Kolla 8.10.16

 

Meritter:

Markprøve B: 2. pr Åben klasse.

                    1. pr i beg klasse.

                   Bestået brugsprøve

 

Workingtest: WT2 - Åben klasse.

 

Udstilling: Excellent Juniorklasse.

               2.v babyklasse.

 

Sundhed: HD: A, AA:0.

Øjenlyst d. 7.3.2019: Fri for Kataract og PRA. Distchiasis påvist i mild grad (et enkelt ekstra øjenhår i højre øje)

 

Bruges flittigt på jagt både i Danmark og i udlandet.

 

 

Stamtavle:

SUCH Il Sano's Avalon Il Sanos Road King Boltiltorps New Born News
NORDUCH Inkwell's Call-girl
Il Sano's Nike Moonstruck Desperado
Il Sano's Manhunter
Durin's Mageløse Miss Marple Skyfire Jasper of Achilty Achilty Tudor King
Rook Gazer
Birkebo Dinan Loa LUCH Velvet Hunter's Tumbling Dice
Allbright's No Matter What


 

 

Lidt billeder fra tidligere kuld:

 

 Kolla og Mollie

 Kolla og Mollie fra M-kuldet.

 

DSC_0238

Louie og Femmer fra L-kuldet.

 

IMG_4070

2 dejlige banditter fra K-kuldet

 

 

 Hvalp Forside

Bette sød hvalp fra J-kuldet.