Årsarkiv: 2011

31.12.2011 GODT NYTÅR!!

Kære venner fra nær og fjern. Tak for alle de mange stjernestunder og hyggelige timer i 2011. Vi ser frem til mange flere af slagsen i 2012. På årets sidste dag sendte vi endnu en hvalp af sted til et nyt hjem, så nu har vi en hvalp tilbage. Jeddi er sevlfølgelig stadig i flokken, her hører han til.

 

29.12.2011 - Opdateringer.

Der er sket lidt mere på siden med vores hunde, under afnittet "Tak for lån". Her kan du læse lidt om et par af de gode venner vi har sagt farvel til i tidens løb.

 

28.12.2011 - Nyt Hjem

Endnu en af vores dejlige hvalpe har fået et nyt hjem. Han bliver hentet i morgen. Så nu er der 2 banditter tilbage. De hedder Durin's Alfa Jackpot og Durin's Alfa Joker. Da begge forældre er sorte og ingen af dem bærer anlæg for den brune farve, så er hvalpene begge sorte og bærer sandsynligvis udelukkende det sorte farvegen.

 

13.11.2011 - Jagtens glæder

Man skal stole på sin hund, man skal stole på sin hund, man skal stole på sin hund.... Jeg burde faktisk skrive det ca 100 gange, for så kan det være at det endelig bliver banket ind i knolden på mig en gang for alle. Vi var på jagt i weekenden, en stormomsust en af slagsen, og her blev jeg mindet om ovenstående igen og igen. Først fandt Loa en høne under et væltet birketræ. Jeg insisterede selvfølgelig på at få hende væk derfra, for "der var jo ikke noget" *SUK*. Nu har jeg en noget egenrådig hund, og hun vidste jo bedre end mig, så hun blev ved med at afsøge birken. Endelig gik jeg hen til hende, og hvad så jeg da jeg fulgte min dejlige hunds næsetip?? En forskræmt lille fasanhøne, der trykkede sig efter alle kunstens regler. Jeg så hende faktisk først da hun blinkede med øjet. Meget fint kamofleret. Dygtig vovse!! Nå men så faldt der jo også en løber, som løb lige ind i hegningen ved foderpladsen (som er åben nu). Her var jeg overbevidst om at min tossede hund havde fået fært af skyttens hvide italiener, og da hun frygtløst kastede sig ind under en presseninng, mente jeg bestemt at hendes kapacitet var for nedadgående. Langnæset blev jeg da hun viklede sig ud af pressenningen med en flot fasankok i munden. Dygtig hund. Kronen på værket var så da hun hoppede ind i hegningen og satte næsen til igen. Her var jeg jo klogere end hende, for jeg havde kigget derind og havde konstateret at den høne vi ledte efter i hvert fald ikke var der... Blev noget rød i hovedet af at stå og brøle af hende, fordi hun ikke sporenstregs opgav sit forehavende, og indfandt sig på "sin plads" ved siden af mig... Mere rød blev jeg nok, da hun endelig kom ud med den anskudte høne i flaben... Man skal stole på sin hund, man skal stole på sin hund, man skal stole på sin hund...

 

1.12.2011 - Endelig december!

Så har vi taget hul på julemåneden. Ja, endnu er ikke en ærlig kravlenisse sat op, men jeg har da fundet kalenderlyset fram og er begyndt at brænde det af. Så langt så godt. Nisserne invaderer huset i løbet af weekenden. Hvalpene tager det meste tid og så var der lige 10 fasaner der skulle ordnes og renses til fryseren i går... Mums, fasan i nøddesovs!

De små er blevet chipmærket i dag og nu ligger alle de fine stambøger klar til vores hvalpekøbere. Der er stadig hvalpe tilbage, som leder efter det rigtige hjem.

Enkelte hvalpe bliver lidt længere hos os, og rejser først til deres nye hjem når det bliver juleferie. Det har vi det helt fint med. Det er en god idé at lade hvalpen få en god start, og vænne sig til de nye omgivelser, inden hverdagen begynder.

 

25.11.2011 - Nyt Design på hjemmesiden!

Så kom dagen hvor vores nye hjemmeside gik i luften. Vi er meget glade for det nye design og sender en stor tak til Thomas (Alias Codeshark) for det flotte arbejde han har lavet for os. Også tak til Webdesigner Sofie, der har lagt sig i selen og lavet et rigtigt flot design. Vi er meget stolte af siden.

Det store arbejde med at fylde stof på siden er begyndt, og der kommer nok til at gå lidt tid inden alle informationer er på plads. Så kære besøgende, hav lidt tålmodighed med os, kommer tid, kommer råd.

Hvalpene vokser og gror og nu er de foralvor begyndt i livets store skole. Ja, skoletiden kommer for os alle, og når man er en 5-6 uger gammel flathvalp, holder mor op medat være primært mælkebar, og går i gang med at lære de små at snakke hund. Hella er rigtig dygtig til at lege med de små og vise dem hvilke regler der gælder. Hun er tydelig i sit sprog og de små lærer en masse i deres leg med hende.

 

Det er nogle robuste drenge hun har fået, og de har masser af gåpåmod og appetit på livet. Ivan og Loa er mere perifære opdragere. Ivan synes de er lidt sjove på lang afstand, og Loa har ikke helt fundet ud af hvad fidusen er med sådan nogen små nogen, men de er spændende at snuse til og kigge på.

 

De små bliver altså udover et meget varieret lydbillede, også udsat for andre hunde end deres mor. Vi mener at hvalpene på denne måde, får en sund indføring i hundesprog og korrekt adfærd, og hvalpene rustes derfor godt til livet uden for kennelen.

 

4 hvalpe er til salg til dig, der ønsker en god jagt og/eller familiehund.

Læs mere om kuldet under  'Tidligere kuld'