Nyheder

3. og 5. juni - Træningskursus med Thomas Stokke

Kolla og jeg har været på kursus og er blevet meget klogere. Jeg fik god hjælp med en øvelse, der skal lede frem til et effektivt stopsignal, og det skal vi helt sikker nok få lært. Timing is key!! Det er vist ikke altid lige let at være Kolla, men til mit held, er hun meget tålmodig med mig. Elskede vovse. Tak til regionen for en fantastisk inspirerende kursus. Nu skal der arbejdes videre på justeringen af finmekanikken i maskinrummet, så vi er klar til åbenklasseprøverne i efteråret.

Øivind og Fena var også på kursus. Her er hvad Øivind skrev til Region Nordsjælland efter kurset:

"Stor tak til regionen for at have inviteret Thomas Stokke til træningsweekend. Sjældent har jeg været så træt ovenpå en dag, som dog blot var af længde som enhver anden fredagsarbejdsdag. Thomas startede med øvelser som var "back to basic", men hurtigt fortsatte han, med os på slæb, med at bygge videre så det til sidst næsten var for mange input.
Specielt var jeg glad for den tydeliggørelse han lagde meget vægt på, i at præcisere hvad der er arbejdsfasen og hvad der er belønningsfasen.
Og hele hans opfattelse af at træne hund så der sker en udvikling i den retning vi har vores mål.
En lille sætning i hans oplæg bed sig fast.Det er ikke sikkert jeg gengiver det korrekt , men essensen var ca. sådan her.
"Hunden lærer HELE tiden,----ikke kun når det er organiseret træning.
Så hvis vi ikke tænker os om får vi måske ubevidst "puttet" en masse uønsket adfærd ind på pandelapperne i hundens hjerne.
Endnu engang tak fra Øivind og en meget træt Fena

 

 

25. maj - Skue i DRK Nordsjælland.

Kolla og Fena brugte formiddagen på skue i Frederikssund. Dagens høst ses på billedet. Nu kunne jeg så skrive stolpe op og stolpe ned om alle de placeringer, bånd og præmier vi rendte af med, men lad mig gøre det kort. Der var 5 flatter, inklusive de to jeg havde med. Tøserne vandt begge deres klasser, da de stod der som de eneste. Ikke helt så svært at vinde, når man nærmest skyggebokser med sig selv. Hver gang de mødte en anden hund i noget konkurrence, blev de nr 2 af 2. Man kan med rette spørge, hvorfor jeg tager afsted, når nu vores hunde er lavet med et lidt andet formål. Jo, såmænd fordi det er god træning i kontakt med distraktioner, det er et miljø som man kun finder når der er udstilling og derfor bør man tage tilfældet i agt når lejligheden byder sig. Desuden er man så også sikker på at racen er repræsenteret og mest af alt fordi hundene skal være klar til at tage sig bedst muligt ud, den dag præmieringen rigtigt tæller. Husk, når man er flat skal man stadig bruge mindst en VG på udstilling efter man er fyldt 2 år, for at blive brugs-eller jagtchampion. Tøserne viste sig fra deres pæne side og det var fin træning. Tak for de fine præmier til regionens ildsjæle!!

 

24. maj - Hvalpene er født!

Så kom de opfindsomme til verden. Læs mere om deres gøren og laden her.

6. maj - Afkomsbeskrivelse af de "Mageløse"

5 ud af 6 hunde var med da vi lavede en afkomsbeskrivelse for det Beauly-Loa kuldet - "De mageløse". Det blev en fin dag, hvor vi fik et fint indblik i styrker og svagheder hos de forskellige hunde i kuldet. Tak til René, kennel Godset, for lån af terræn og tak til Ursula Thienemann for at tage turen fra Norrköping og ned til oss for at kigge på vores hundes egenskaber. Tak til Birgit Jordt Adsersen for endnu en gang at stille op og give sit besyv med på afkommets eksteriør. Det er så givende at få andre øjne på det opdræt man har sat i verden.

 Den allerstørste tak skal lyde til vores helt fantastiske hvalpkøbere som stillede op og brugte dagen sammen med os. Det betyder rigtigt meget for os at få muligheden for at samle kuldet efter så lang tid og se hvad det er blevet til. Tak fordi I vil være med!!

Alle hunde var typiske flatcoats både af sind og skind og de viste alle at de have gode brugsmæssige egenskaber i deres arbejde.

 

29. - & 30. april - Træningsweekend med Carsten Druekær

Roen har sænket sig efter en sand invasion i weekenden af dejlige flatcoats og deres skønne mennesker. Der var delegationer fra eksotiske steder som, Borås kanten, Øland, Skåne og noget Fyn og Jylland. Sjællænderne var jo også stærkt repræsenteret, så det blev et sandt kulturmøde. Nu skal vi så spise rester i en uge, og så må vi vist igang med at træne noget basistræning! Godt sted at starte, var et af budskaberne vi skrev os bag øret. Som sædvanligt var træningen lagt op på hundenes præmisser og der blev arbejdet målrettet med at finde løsninger som både hund og fører kunne bruge i deres videre træning, også efter at weekenden var overstået. Tak til Carsten for hans  store engagement og ønske om at hjælpe os på vej. Tak fordi vi fik del i din store viden om hunde og deres adfærd. Vi glæder os til næste gang!!

 

23. april - C-prøve på Midtsjælland.

Durin's Mageløse Mollie og Bo fik i dag en 1. præmie i begynderklasse på C-prøve! Juhuu!! Stort tillykke til Bo og Mollie!!

 

21. april - Hvalpe på vej!

Efter et utal af bønner til de højere magter, er det lykkedes! Min elskede Dunja er rigtigt meget drægtig. Har næsten tårer i øjnene og en ikke uanseelig klump i halsen af glæde. Er selv håbløs til det med scanningsbilleder, mener 100% det mest af alt minder om de forkvaklede spejle i Tivolis spejlsal tilsat lidt Mulder og Scully fra X-files, men den er altså god nok (hele 3 stk små på dette lille snit af livmoderen). Dunja bærer rundt på en stor portion hvalpe, og på billedet vi så var det nogle lysere klatter i en sorte plet. Meget, meget små og meget længe ventet. Der er mange og det er godt, for der er også mange der gerne vil have sådan en lille prik. Næste milepæl er så fødslen sidst i maj.

11. april - Hjerteorm

Så fik vi vished angående hundenes ormestatus. De har hjerteorm hele banden og ingen lungeorm. Nu starter behandlingen så. Den der er hårdest ramt er Jeddi. Tøserne har også orm, men ikke i så høj koncentration. Mht behandling kan vi oplyse til dem som måtte være interesserede i sådan noget, at alle hunde af begge køn behandles med Milbermax. Dyrlæge Anne Schierup, Canicold har her til formiddag været ude på en større detektivopgave for at få vished for hvilken strategi der er den bedste, når nu man er ikke voldsomt meget drægtig. Konklusionen er at Milbermax bliver midlet også til Dunja, da Panacur ellers skulle gives i 20 dage. Alle eksperter er enige om at det er en lortesituation og ubeskrivelig dårlig timing, men det vigtigste er at Dunja bliver rask, og så håber vi på at Milbermax ikke er for hård en omgang for de små ufødte. Ubudne gæster er ikke altid et hit og i dette tilfælde går vi altså 100% ind for total udrensning. Til alle der var sammen med os og vovserne i weekenden: Ormene smitter ikke fra hund til hund. De skal igennem en mellemvært (snegle) og vi var meget grundige med at samle op efter vores hunde, af samme årsag. Vær obs på jeres vovser. Her fik vi først mistanke da Jeddis formkurve dykkede. Fra nu af står den på rutinetjek af afføring hver 3. måned. Dyrlægen anbefaler en månedlig ormebehandling resten af deres liv, så sådan gør vi fremover.

 

9. april - Flatcoats Certifikatudstilling i Dons

Så siger vi da lige tillykke til søster!! Kollas søster, Durin's Mageløse Macy (Maja) gjorde en nydelig figur på racens certifikatudstilling i Dons i dag. Hun vandt åben klasse med CK og blev senere 2. bedste tæve (BTK2). I den uofficielle konkurrence med vinderen af hannernes åben klasse, blev hun BIM-åben klasse. Maja bor til dagligt hos kennel Birkebo i Nordjylland og vi siger derfor en masse tillykke til Anette og Jens Peter Larsen. Fena havde debut i juniorklassen og hun fik en fin kritik.

 

8. april - Flatcoats B-prøve i Dons

Min mageløse Kolla fik i dag sin 1.pr i begynderklasse på markprøve. Fri ved fod må gerne blive bedre, men ellers opførte den unge dame sig nærmest eksemplarisk. Meget, meget glad for min Kolla-mus i dag. Næste stop: Åben klasse.

 

19. marts - Flatcoat WT i Rørvig

 Jeddi og Øivind blev WT5 i vinderklasse og lillebitte Fena blev bedste hvalp, med kun 3 point tabt. Det allerbedste var at se hvor mange hvalpe, baby og grønne, der på trods af, at de havde ventet hele dagen,gjorde en flot indsats på den uofficielle del af prøven. Det lover godt for fremtidens prøver.

 

10. marts - C-prøve i Bølleljungen

Kolla var tilmeldt til 3 prøver de næste 2 weekender. Kolla mente at at det var et optimalt tidspunkt at gå i løbetid! Lang næse til mig. Men så havde jeg jo Dunja. Men det havde jeg så ikke alligevel, for hun mente også, at hun skulle gå i løbetid... Der blev sparket inderligt og med høj frekvens i noget grus og så tog jeg plads på tilskuerbænken med kameraet i stedet. Livet er for kort til løbske tæver. Øivind var afsted med Fena og Jeddi. Fena skulle prøve kræfter med at gå på prøve for første gang i sit unge liv. Det blev en fin debut hvor hun fik oplevet kastere, skud, gode, lange markeringer med skjult nedfaldssted og et kuperet terræn. Det gjorde hun fint den lille. Der skulle hjælpes lidt hist og her, og hun var noget interesseret i alle de dejlige lugte og spændende ting i terrænet, men hun klarede sig igennem og afsluttede prøven med et meget flot frit søg, hvor hun med al tydelighed fik demonstreret at hun alene forleder sig på sin næse, når der skal findes ting. fine færter fik hun trukket og hun kom fint rundt i terrænet. Det blev til en 3. pr til de to. "Far" var stolt af sin hund. Hele dagen var hun rolig og afslappet uanset hvad der skete omkring hende, så det var en herlig debut for teamet med husets ældste og yngste.

Jeddi gik i vinderklasse og klarede markeringsopgaverne til 20, 17 og 20, mens det gik knapt så prangende med dirigeringerne. Det er plads til forbedring ;). Han viste at han slet, slet, slet ikke er bleg for at søge stort (som i et kirkesogn), hvilket ikke hjalp ham meget i dag, da opgaven lød på et afgrænset søg i et noget snævert område. Sådan var det i dag. Godt med stof til træningsboksen. En dejlig dag i solen, og man glemte (NÆSTEN) at man selv skulle have været med..... Næsten....

21. februar - Godt nyt

Kollas billeder er blevet bedømt hos DKK. Resultatet kom hurtigt som lynet: HD: A og AD:0. Dejligt at det er overstået.

 

11. februar - DRK udstilling i Tavlov.

Fena vandt hvalpeklassen hos tæverne (nemt gjort da hun var den eneste) med SL og fik en fin BIM Hvalp roset med hjem til samlingen. Dunja havde valgt at smide det meste af sin pels, så det blev en Vg til hende idag og så blev hun ellers 3.v i brugsklassen (ud af 4) med en fin fin kritik. Herligt selskab ved ringsiden hele dagen, og mange tak for det til Marianne og Birthe, som altid så hyggeligt at være blandt jyder

 

10. februar - C-prøve Nordsjælland.

Durin's Mageløse Maggie og Michael Flittner fik i dag en 1. præmie i begynderklasse og blev tilmed valgt som "Bedste hund" hos deres dommer! TILLYKKE til Maggie og Michael!!

29. januar - Vinderklasse på Favrskov.

Øivind og Jeddi deltog i dag på deres første A- prøve på vinderklasseniveau. Dert var hurtigt ovre, da Jeddi ikke fulgte anvisningerne på en dirigering, Resten af dagen gik de med som apportører og her fik Jeddi lov at gøre det han er bedst til, nemlig finde fugle, der gerne vil blive væk. Der trænes og så vender de tilbage i næste sæson.