J - Kuldet 2011

Hvalpeblog J - Kuldet

Alle hvalpene er solgt.

 

Den 8. oktober 2011 fødte Hella 8 velskabte hanner. Hvalpene er efter Birkebo Dinan Kenzo og Durin's Alfa Hella.

 

Lidt om Hella:

 

Durin's Alfa Hella er en dygtig og erfaren jagthund. Hun er udstyret med en god næse, evnen til at prioritere, og viljen til at fuldføre den opgave hun er sat på. Hun har ofte sin egen løsning på forskellige opgaver, hvilket har givet Øivind mere end et gråt hår i hovedet, når hun har været på prøve, men som også har gjort ham pavestolt, når hun har hentet de svære fugle hjem på sæsonens mange opsamlinger. Hun har masser af vandpassion, og når vi går ture ved stranden, så følger hun oftes med ved at svømme i vandkanten. Hun nyder ofte udsigten fra havebordet, kaffebordet, eller andre steder der kan give det rette overblik. Hun er en tæve af mindre størrelse, som er godt konstrueret, med dejligt hoved og udtryk.

Hun er så afgjort noget ganske særligt.og vi glæder os til at få endnu et af hendes afkom i huset.

Hellas resultater: 1pr åben klasse markprøve B, 3. pr åbenklasse markprøve A, excellent på udstilling. Sundhed: HD: A, AA: 0, Øjne: Intet påvist (22.12.2010).

Dette er Hellas sidste kuld.

 

Lidt om Kenzo:

 

Ovenstående er et ungdomsbillede af Kenzo, som han så ud da Øivind mødte ham første gang.

Kenzo er en ung hanhund, som endnu ikke har været på markprøve. Han er flittigt brugt på jagt, hvor han bringer hvad der bliver nedlagt. Han er en mentalt stabil hanhund, med will to please og gode naturlige anlæg for apportering. Han arbejder med fokus og i et fornuftigt tempo og har en god vildtbehandling. Valget af Kenzo var enkelt efter mødet med ham for snart 2 år siden.

Kenzo's resultater: Very Good på udstilling, Sundhed: HD: A, AA: 0, Øjne: Intet påvist (22.12.2010).

Dette er Kenzo's første kuld.

 

Vores forventninger til kuldet:

Kombinationen valgt med en klar målsætning om at lave sunde, mentalt stabile hunde, der tåler såvel det hårde slid på jagt, som hverdagen i familien. En flat er lykkeligst når den arbejder, og skal den kunne det med ret fokus, så skal den også kunne slappe af på de rigtige tidspunkter.

 

Som de hunde vi opdrætter, har vi fokus på det vi mener er vigtigst. For os at se har både Hella og Kenzo den mentalitet og de naturlige anlæg for apportering, som vi mener er helt essentielle for en god flatcoated retriever. Meriter er ikke fæstet i hundens DNA. Det er dens naturlige egenskaber derimod, og på den baggrund har vi truffet vores valg.

 

22.1.2012 - Nyt hjem til Durin's Alfa Jackpot.

Så fandt Jackpot et nyt hjem. Han rejser fra Kildevej på lørdag og vi ønsker naturligvis Lene og familie held og lykke fremover.

18.1.2012 Nye billeder af Durin's Alfa Jackpot.

Det går jo rasende stærkt med at vokse og udvikle sig, så her er et par dugfriske billeder af den friske fyr. Det var desværre gråvejr, da jeg tog billederne, men så har den lille solstråle jo en god baggrund at lyse op på ;0).

Jackpot er nu 14½ uge gammel, har fået ormekur flere gange og er vaccineret hos dyrlægen 1. gang. Dyrlægen synes han var en frisk og dejlig hvalp, med det rigtige temperament. Vi er ikke uenige i den vurdering ;0). Han leder efter et godt hjem, hvor hans anlæg for samarbejde og apportering vil være til glæde og gavn.

1.1.2012

Årets første dag tog vi på visit hos Bent og Anni i Humlebæk. De to små var naturligvis med, da det var en kærkommen lejlighed til at få trænet noget med at køre bil og hilse på venligtsindede fremmede. De to klarede begge dele med bravour. En fik spist noget af en potteplante, og en fik tisset på gulvet. En slæbte en våd arbejdshandske, størrelse mini med ind fra haven og lagde sig på stuegulvet med sin nyfundne skat, mens den anden var på vej op i skålen med pebbernødder på stuebordet. Sammen fandt de mange ting som en gang har været i en bordbombe, men som Bent havde misset med støvsugeren samme morgen. Hvalpe er skønne at ha' med på visit. Værtsparret er nogle dejlige rummelige mennesker, med hjertet på det rette sted, men jeg tvivler på at selv de havde været overbærende, såfremt Øivind og jeg havde opført os som hvalpene. Der er altså bare forskel på hvornår man kan slippe afsted med den slags tosserstreger, og stadig være nuttet! Jackpot er stadig til salg til det rette hjem, og som man kan se, så er træningen til livets trædemølle startet for ham også.

Her er et billede af de to banditter, taget på en tåget dag i fuld firspring. 

 

31.12.2011 - Nyt hjem til Durin's Alfa Joker.

På årets sidste dag fandt endnu en hvalp et nyt hjem på Falster. Vi ønsker naturligvis Henrik og Zako held og lykke på deres videre færd. Vi har nu en hvalp tilbage, som gerne vil flytte hjemmefra.

 

29.12.2011 - Nyt hjem til Durin's Alfa Jingles.

Så kom en god ven af os og hentede en af de små banditter. Vi ønsker naturligvis både Palle og Buster held og lykke på deres videre færd. Vi har nu 2 hvalpe tilbage, som stadig er på udkig efter det rigtige hjem.

 

26.12.2011 - Glædelig 2. juledag.

De små har haft en dejlig stille dag i dag. Ovenpå dage med masser af gæster og hurlumhej både ude og inde, var det dejligt da stikket blev trukket ud i hele huset, og vi alle bare havde en dag, hvor vi nød stilheden og det gode selskab. Nu er de små sædvanligvis ikke stille længe af gangen, men i dag er krudtbarometeret vist på "knapt så eksplosivt". Rart at de også kan slappe af når det behov melder sig. Der er 3 drenge tilbage, som vi håber at finde gode hjem til. Jeddi bliver her. Der er flere der er interesserede i de små, så måske flytter der en hvalp eller to inden det nye år ringer ind.

 

Her er flere billeder fra en dejlig tur i solen på Juleaftensdag.

 

 

11.12.2011 - Sol og spring i benene

En tur på marken er sjovest i solskin. Hvalpene elsker deres daglige ture på marken og i vores egen Hundredemeterskov. De har lært at følge "Søren Ryge's" grønne gummistøvler. Øivind nyder gåturene i dagslyset, mindst ligeså meget som hvalpene. Selv nyder jeg den luksus at have de små i de lyse timer i løbet af dagen, inden skolen kalder mig afsted om aftenen. Han er ikke helt så heldig, så det sparsomme lys i weekenden, udnyttes og nydes i fulde drag. Her er et par pletskud fra weekenden, mens solen endnu tittede frem:

 

 1.12.2011 - Chipmærkning.

Så kom dagen, hvor de små både skulle have navn og nummer. Det var ganske så smertefrit og overstået på noget der lignede 20 min. Meget effektivt. ID-mærkeren fra DKK var hurtigt ude af døren igen, og de små nåede nærmest ikke at opfange, hvad der foregik. De er nu ellers ganske så kvikke. De har da fundet et hul i hundegårdens hegn, som naturligvis er lappet efter bedste evne. De hopper glade og gerne ind og ud af lågen til hundegården, og nyder det milde efterårsvejr vi har haft. Altså når ikke de begraver sig i halmballerne eller ligger i kattekassen og hygger sig. Der kunne engang være 5 i kassen, nu kan der være to, hvis den ene sidder op... Tiden løber og de små er knapt så små mere.

Her er et par billeder fra de seneste par dage.

 

25.11.2011 - Endelig ny hjemmeside!

Den nye hjemmeside betyder at  det nu bliver meget lettere at følge med i hvalpenes gøren og laden. De vokser sig store og frække, de små banditter. Jeg kan slet ikke forstå at de bliver 7 uger i morgen. Hvor pokker blev al tiden af??

Ja, altså tiden står ligsom stille når man skovler hundemøg ud af hvalperummet flere gang dagligt, men ellers er det som om tiden bare spurter afsted. Snart skal de rejse. Det bliver godt for dem, og lidt tomt for os der har levet med dem i snart 8 uger.

Der er 4 drenge der stadig søger ny familie.