Når du køber hvalp hos os

En god start

 

Når vi leverer en hvalp, har vi gjort, hvad vi kan, for at give hvalpen den bedst tænkelige start i livet. En flatcoat er en jagthund, og derfor er hvalpen naturligvis blevet udsat for lyden af skud, fløjtesignal ved fodring og meget andet, inden den forlader os. På denne måde ønsker vi at forberede hvalpen på livet udenfor hvalpekassen.

 

Vi beholder helst hvalpen til den er 10 uger gammel, da det er vores erfaring, at hvalpens udvikling af sociale kompetencer støttes optimalt af flokken, i perioden fra de er 8-10 uger.

 

Når hvalpen kommer til sit nye hjem vil prægningen fortsætte, og vi står naturligvis til rådighed med råd og vejledning, så alle kan få den bedst mulige start på et livslangt venskab.

 

Vi tilbyder hvalpetræning, her hos os i Helsinge, for alle vores hvalpekøbere.

 

Alle vores hvalpe er chipmærket og leveres med DKK stambog. De hunde vi vælger at avle videre på er HD og AD fotograferet, samt øjenlyst inden første parring.

 

Din hvalp har fået ormekur flere gange inden levering. Det er vigtigt at give ormekur igen inden hvalpen skal have 12 ugers vaccination. Snak med din dyrlæge i god tid inden hvalpen fylder 12 uger.

 

Med din hvalp følger også en sundhedsattest fra dyrlægen, hvor den også har fået sin første vaccination ved 8. ugers alderen.

 

Med hvalpen følger en hvalpepakke fra foreningen SFR - Back to Basics. Det er en forening dannet af opdrættere af flatcoated retrievere, som tilbyder træning og arrangementer for alle ejere af flatcoats. Træningen tager udgangspunkt i de naturlige egenskaber, som en flatcoat har med sig, og der er fokus på samarbejdet med hunden, således at de naturlige egenskaber bliver styrket og udviklet, til fælles glæde for både hund og fører. Du kan læse mere om SFR her.

 

Hvalpene er fodret med Royal Canin Puppy Maxi. Vi anbefaler at man fortsætter med dette foder, indtil hvalpen er faldet til i sine nye omgivelser. 

 

Vi opfordrer alle vores hvalpekøbere til at få deres hvalp røntgenfotograferet for HD og AD, når de er gamle nok til det. Vi følger vores dyrlæges anbefalinger og fotograferer vores egne hunde når de er mellem 16-18 mdr gamle. Undersøgelsen kan også foretages senere. Hellere det end slet ikke. Resultaterne bliver registreret på hvalpens stambog og er samtidigt meget vigtige for os i vores videre avlsarbejde.

 

Vores hunde er forsikrede i Agria, og vi anbefaler vores hvalpekøbere at tegne en hundesygeforsikring, udover den lovpligtige ansvarsforsikring. Sygeforsikringen dækker hvis uheldet er ude, og statistisk set (eller i følge Murphy's lov om man vil) så er uheldet ofte ude på søn-og helligdage, hvor et besøg hos dyrlægen kan være en bekostelig affære.