De "Parate"

 Diaz fødte sine hvalpe d. 1.marts. Alle hvalpene er solgt.

Drengene:

Durin's Parate Aris

Durin's Parate Davin

 

Pigerne:

Durin's Parate Dina

Durin's Parate Sikka

Durin's Parate Mio

 

 Mahinda Winstone (Winstone) & Atomos Drömvävare (Diaz).

 

 

Begge hunde bor til dagligt i Sverige, så denne gang er der tale om en tæve-linje der kommer udefra. Altså næsten. Diaz er barnebarn til Allbrights Out of Sight (Topper) mens Winstone er barnebarn til Allbrights Sign of Four (Soya). Der er så mange vi ønsker at sige tak til i forbindelse med dette hvalpekuld. Tusinde tak til Håkan og Sussi for at lade Diaz få sit første hvalpekuld her hos os. Det er for os en stor tillidserklæring, at vi får lov at tage et kuld hvalpe på dejlige Diaz. Selvfølgelig vil Diaz blive møgforkælet under hendes ophold. Sådan skal det være. Stor tak, Anneli Frank på kennel Atomos (SE) som har bakket op om ideen fra første færd. Sidst men ikke mindst vil vi takke Agneta Cronsell (SE) for, at vi må bruge herlige Winstone til Diaz. Agneta og hendes mand tog sig pænt af Diaz, da det blev tid til parring i juledagene. Mange tak allesammen.

 

Lidt om forældrene:

  Mahinda Winstone (Winstone):

 

Agneta Cronsell fortæller om sin Winstone:

Winstone är född i England och är en parningsvalp från kullen som kennel Mahinda tog på vår tik Dream (Mahinda Deliah). Hilary (kennel Mahinda) ville ha in lite nytt blod till sina linjer och då föll valet på Nemo (Birkebo Soyzic Nemo) som en god vän till mig träffat och blivit väldigt förtjust i. Winstones mormor Tegwyn Red Spirit var en snygg brun tik med många meriter på field triels hon var också en mycket duktig apportör på fasanjakterna. Även morfar Mahinda Spud Muffin har meriter på field trials och kom verkligen till sin rätt på fasanjakterna. Bakåt i Winstones stamtavla finns alltså gamla engelska och danska linjer.

 Winstone är en härligt glad flathane med mycket will to please. Han är följsam och lyhörd och lätt att föra med små medel. Apporterar spontant med mjuk mun. På jakterna ligger han i och rensar i vassarna efter avslutad jakt.

 Hemma är Winstone lugn och sansad och märks knappast. Han älskar barn och leker med förtjusning med våra barnbarn på ett balanserat sätt.

 

Vi har haft fornøjelsen af at træne sammen med Winstone på vores træningsweekender, go vi kunne lide det vi så. Winestone vil gerne gøre sit arbejde godt, og gør sit bedste når han arbejder. Vi tror på, at han er et godt match til Diaz.

Meriter:

Markprøve B: 2. pr i beg klasse

Markprøve A:

Udstilling: Excellent

Andet: Winstone er blevet mentaltestet (MH) med godt resultat. 

Sundhed:

HD: A

AA: 0

Øjne: fri for arvelige øjensygdomme oktober 2017.

 

 

 Atomos Drömvävare (Diaz)

 


 

 Diaz er en mindre tæve med en stor passion for arbejdet som apportør. Hun har altid været spontan på alle slags vildt, koldt, som varmt, anskudt eller dødt. På sin fars side går hun tilbage til min gamle Topper, som man kan læse meget mere om her på siden unger "Hunde vi mindes". Diaz vandt med lethed mit hjerte, da jeg så hende første gang på en træningsweekend her hos os. Det klare blik som siger med al tydelighed at denne dame har en meget målrettet indstilling til livet og at det indeholder en masse arbejde sammen med hendes elskede husse (fører). Diaz og Håkan arbejder godt sammen og de er pt godt på vej i åben klasse på markprøve. Diaz fungerer også godt på jagt, hvor hun er en værdsat apportør både på større og mindre jagter. Vi glæder os meget til at se, hvad denne unge dame giver videre til sine hvalpe med Winstone.

 

Meriter:

Markprøve B: 1. pr begynderklasse,

Udstilling: ej udstillet

Sundhed:

HD: A

Øjne: Intet påvist, fri for arvelige øjensygdomme (september 2017)

Dette bliver Diaz' første kuld.

 

Vores forventninger til kuldet:

Kombinationen valgt med en klar målsætning om at lave sunde, mentalt stabile hunde, der tåler såvel det hårde slid på jagt, som hverdagen i familien. En flat er lykkeligst når den arbejder, og en forudsætning for den kan arbejde med det rette fokus, er at den formår at slappe af på de rigtige tidspunkter. Diaz er en hund, der tænder hurtigt, og udviser høj intensitet i sit arbejde. Winstone udviser større ro i sit arbejde og  arbejder desuden med stort engagement og vedholdenhed på sine opgaver.  Vi glæder os til at byde de små velkommen og vi bliver slet ikke overraskede, hvis de viser sig at være glade for at bære på ting i en uendelighed.

 

Hvalpenes stamtavle:

Mahinda Winstone Birkebo Zoyzic Nemo Birkebo Madonnas Zico
Allbrights Sign of Four
Mahinda Deliah Mahinda Spudmuffin
Tegwyn Red Spirit
SVCH Atomos Drömvävare SVCH Atomos Aramis Allbrights Out of Sight
Atomos Våga & Vinn
Garronbrook Widgeon Westbrook Cinnabar
Gaewill Celeia