De Usædvanlige

De "Usædvanlige" - Durin's Quaint High Five & Atomos Drömvävare

Alle hvalpene er solgt og flyttet hjemmefra.

 

10. marts - Hvalpene har fået de første besøg og nyder opmærksomheden. Nu venter vi på godt vejr, så de kan lære lidt om livet udenfor murene. 

7. marts - Hvalpene født. 6 hanner og 2 tæver. 

3. februar - Diaz er konstateret drægtig. Der var mange små bobler med hjerteslag på billederne fra dagens scanning.

5. januar - Diaz er parret med Five. Forventet fødsel 9.marts.

Hvalpene forventes født i starten af marts.

 

Lidt om forældrene:

Durin's Quaint High Five:

 

 

Five apporterer en krage.

 

Five apporterer en and.

 

Five er en ung hanhund med en velfunderet, indre ro. Han arbejder vedholdende i alle slags terræn og har en meget stor vandpassion. Eksteriørt er Five en hanhund af korrekt størrelse og proportioner. Han er harmonisk i sin konstruktion og bevæger sig i balance i alle typer terræn. Han er stærk, har fart i benene og arbejder vedholdende dagen igennem.

Dette bliver Fives første kuld.

Camilla Bäck skriver følgende om sin Five:

Jag fattade tycke för Five innan han ens fanns till, Dunja och Saxon var en kombination som tilltalade mig mycket, och det blev långa 15 veckor att innan kom hem till oss. Han är yngst av 4 hanar här hemma i flocken, mycket trygg och stabil oavsett vad vi gör eller var vi är. Han har en härlig mentalitet. Han har behövt sin tid när det gäller mognad och att träna. Trots det har Five hunnit med att bli svensk viltspårschampion och varit med på sina första jakter. Han har en bra och fin grundapportering och är spontan på vilt, jobbar gärna i vatten. Lugn och fin i passivitet, lite bråttom till apporten ibland bara. Five är i mitt tycke perfekt i storlek och har en mycket funktionell päls. 

Vi tränar för att starta på jaktprov nu under 2022 

På exteriörbeskrivning har han fått excellent med CK, på kritiken finns följande att läsa: 

Utmärkt helhet, maskulint vackert huvud med härligt uttryck, mörka ögon. Bra hals, stark rygg. Utmärkt kropp, ben och tassar. Något fallande kors. Harmonisk vinklad, välmusklad sunda rörelser runt om. Trevligt temperament.   

Vår resa har precis börjat och jag ser mycket fram emot fortsättningen med min Five och förhoppningsvis en avkomma från honom och Diaz.   

 

Five på jagt - Wästerslöv i Sverige

 

 

Meriter:

B-prøve:

Udstilling: Excellent med CK brugsklasse (officiel eksteriørbedømmelse).

Andet: 

Brugsprøve i DRK bestået.

Svensk Vildtsporschampion (SVCH)

Har været med som apportør i slutningen af jagtsæsonen 2020/2021.

Født: 08.04.2019

 

Sundhed:

HD: A 

AD:0

Øjenlysning: Fri for katarakt, PRA og Distichiasis (22.4.2021)

 

 

 SVCH Atomos Drömvävare (Diaz):

 

 

 


 

 Diaz er en mindre tæve med en stor passion for arbejdet som apportør. Hun har altid været spontan på alle slags vildt, koldt, som varmt, anskudt eller dødt. På sin fars side går hun tilbage til min gamle Topper, som man kan læse meget mere om her på siden unger "hunde vi mindes". Diaz vandt med lethed mit hjerte, da jeg så hende første gang på en træningsweekend her hos os. Det klare blik som siger med al tydelighed at denne dame har en meget målrettet indstilling til livet og at det indeholder en masse arbejde sammen med hendes elskede husse (fører). Diaz og Håkan arbejder godt sammen og de er pt godt på vej i åben klasse på markprøve. Diaz fungerer også godt på jagt, hvor hun er en værdsat apportør både på større og mindre jagter. Hun er en mentalt stærk tæve med alle moderinstinkter på plads. Hun har været en stor fornøjelse at følge, når hun har haft hvalpe hos os, så vi glæder os til at se hende for fuld udblæsning i moderrollen. 

Vi glæder os meget til at se, hvad denne modne dame giver videre til sine hvalpe med unge Five. 

 

Meriter:

Markprøve B: 1. pr begynderklasse m HP, 2 pr åben klasse B

Udstilling: Vg 4.v brugsklasse.

Andet: Svensk Vildtsporschampion (SVCH)

 

Sundhed:

HD: A

Øjne: Intet påvist, fri for arvelige øjensygdomme (22.4.2021)

Dette bliver Diaz' tredje (og sidste) kuld hos os. 

Diaz er mor til de "Parate", de "Talentfulde" og de "Usædvanlige".

 

Tak:

Tak til Sussi og Håkan for at lade os låne Diaz til endnu et kuld. Tak til Camilla som lod os bruge Five, trods hans unge alder. Uden jeres velvilje kunne dette slet ikke lade sig gøre. Tak fordi I stiller op og lader jeres dejlige hunde bidrage til næste generation af apportører.

 

Vores forventninger til kuldet:

Kombinationen valgt med en klar målsætning om at lave sunde, mentalt stabile hunde, der tåler såvel det hårde slid på jagt, som hverdagen i familien. En flat er lykkeligst når den arbejder, og en forudsætning for den kan arbejde med det rette fokus, er at den formår at slappe af på de rigtige tidspunkter. Diaz er en hund, der tænder hurtigt, og arbejder med høj intensitet, mens Five udviser en større ro, når han arbejder. Begge hunde har en veludviklet af-og-på knap, hvilket er en stor fordel både ude og hjemme.  

Vi glæder os til at byde de små velkommen og vi bliver slet ikke overraskede, hvis de viser sig at have en optimistisk tilgang til livet, samt være glade for at bære på ting i en uendelighed.

En af tæverne fra kuldet bliver boende hos os.

 

Hvalpenes stamtavle:

Durin's Quaint High Five Tunnelwood Phantom Houndswood Cedar at Tunnelwood

Highbird Dinder Dandemire at Tunnelwood

Durin's Kække Dunja Birkebo Holzic Lightning Holger
Birkebo Dinan Loa
SVCH Atomos Drömvävare SVCH Atomos Aramis Allbrights Out of Sight
Atomos Våga & Vinn
Garronbrook Widgeon Westbrook Cinnabar
Gaewill Celeia