De Robuste

November 2019

5. december - Alle hvalpene er solgt.

9.november  - Hvalpene er født. 2 hanner og 4 tæver.

29. oktober - Kolla er i dag blevet scannet og var meget tydeligt drægtig. Nu glæder vi os til hvalpefødsel i november.

 

12. september -  Durin's Mageløse Miss Marple (Kolla), er parret med SEVCH Atomos Drömfångare (Chippen)

Du kan læse mere om kuldet og vores forventninger til hvalpene her:

 

SEVCH Atomos Drömfångare (Chippen)

 


 

 

Øivind og jeg har mødt Chippen flere gange ved vores træningsweekender, og har kunnet følge med i hans udvikling fra energisk og entusiastisk unghund, til finsleben apportør med god fart og stil. Chippen er en snu og effektiv apportør, med en god næse og en god portion selvstædighed kombineret med en stærk will to please. Han er målrettet og vedholdende i sig arbejde og han følger opmærksomt med, når der skal være ro. Han vil gerne gøre sin fører tilpas, og ønsker at gøre ting rigtigt når man arbejder med ham. Camilla har stillet ham på på B-prøver og WT i både Danmark og Sverige, og han er nu kvalificeret til at deltage på i eliteklasse/vinderklasse både på WT og B-prøve. Han er desuden vildtsporschampion og bliver brugt på jagt i hele sæsonen.  Chippen er en sundt konstrueret hanhund af mindre størrelse, med et maskulint hoved, med et meget tiltalende og venligt udtryk, og sunde bevægelser. Hans temperament er præcis hvad vi ønsker af en flat. Hviler i sig selv og er snusfornuftig i sin omgang med andre hunde. Unge som gamle, store som små. Chippen er den slags hund man bare falder for når man møder ham. Fin af og på knap, helt stille, når han sidder ro på post. Spontane opsamlinger både på dødskudt og anskudt vildt. Chippens fint balancerede temperament, samt hans skarpe fokus når han arbejder er den primære årsag til at vi har valgt ham til Kollas første kuld. Vi tror på at hans fokus og stabilitet kan matche Kollas fart og næse og vi glæder os meget til at se, hvad de to kan skabe sammen.

Camilla  skriver om sin Chippen:

Några rader om min älskade Chippen:
Han har den finaste värdefullaste mentalitet. Snäll mot allt och alla. En mindre modell av kille med en mycket funktionell päls. Mkt fiina runda tassar, här behövs inga klor klippas. Chippen är en mycket duktig markör, tyst i passivitet och med ett balanserat grepp, spontan på allt vilt. Jakten är det allra bästa han vet. Vi har nu två 1 a pris i ökl och siktar mot ekl. Jobbar ihärdigt på jakter. Han är nyfiken och med på allt vi ber honom.
Han är lätt att ha med sig överallt och fungerar hur bra som helst med andra hundar. Efter en lång jaktdag tycker han om att komma upp i soffan och mysa. Han lever hemma i en flock med 5 hundar och vi är så glada att hans finns just hos oss.

Meriter:

B-prøve: 2x 1 pr i åben klasse (både i DK og SE)

Udstilling: 2.v brugsklasse m Very good.

Andet:

Svensk Vildsporschampion.

Født: 12. juli 2013

 

Sundhed:

HD: A 

Øjenlysning: Fri for katarakt, PRA og Distichiasis (23.7.2019)

 

 

 Durin's Mageløse Miss Marple (Kolla):

 

 

Kolla er en hund med næsen i det meste. Hvis jeg kunne få et ønske opfyldt med hende, så var det en knap som slukkede for næsen og tændte for opmærksomheden på opgaven i ALLE situationer. Vi er kommet langt i processen, men den fintfølende næse kommer stadig, til tider, på tværs at mine velovervejede og nøje planlagte træningsoplæg. Misforstå nu ikke, Kolla vil rigtigt gerne gøre det rigtige, elsker at arbejde sammen med mig uanset om vi snakker om træning, prøve eller jagt. Allerhelst i fuld fart, men hun "skal bare lige"... Allermest udtalt er denne tendens på de første jagter, når fuglene falder tæt. Her sker det at jeg har en idé og hun har en anden. Det ender oftest med en fugl mere på paraden uanset, men jeg kan ikke afvise at en del af de spirende grå hår jeg har stammer fra selvsamme situationer. Denne egenskab, eller dette irritationsmoment (kært barn...) er samtidigt det der gør at hun finder fugle, som jeg ikke vidste var der. Hun har antennerne ude HELE tiden og kan sidde roligt på sin popo, kigge ud i den rigtige retning, få en fugl peget ud, hvorefter hun spurter for fuld udblæsning i en anden retning og snupper en anskudt fugl jeg ikke har set.... Gal eller genial? Et skønt mix af begge dele, tænker jeg. Min største udfordring med mit kæreste fasanmisil har været at få alle hendes mange talenter til at spille sammen i den ramme der hedder B-prøver og WT. Kolla er lidt af en rebel, og visse dage kan hun løse ting, jeg ikke vidste hun kunne og andre dage bliver simple ting noget værre rod. Nøglen til Kolla ligger i at holde kursen, og holde humøret højt. Hun gør sit bedste og det hun tror er rigtigt. Hvis klaveret ikke rigtigt spiller som det skal, peger pilen ikke på klaveret, men derimod på den person der spiller på det ;). Kolla er en nem hund at have med på rejse. Hun er venlig overfor alle hunde, store som små, og når vi har hvalpe i huset, er hun en perfekt legetante for de små. Nu er det tid til hendes første kuld og vi glæder os meget til at se hende i rollen som mor for sine egne små.

 

 

Meritter:

Markprøve B: 2. pr Åben klasse.

                    1. pr i beg klasse.

                   Bestået brugsprøve

 

Workingtest: WT2 - Åben klasse.

 

Udstilling: Excellent Juniorklasse.

               2.v babyklasse.

 

Sundhed: HD: A, AA:0.

Øjenlyst d. 7.3.2019: Fri for Kataract og PRA. Distchiasis påvist i mild grad (et enkelt ekstra øjenhår i højre øje)

 

Bruges flittigt på jagt både i Danmark og i udlandet.

 

 

Hvalpenes stamtavle:

SEVCH Atomos Drömfångare SEVCH Atomos Aramis Allbright's Out of Sight
SEVCH Atomos Våga & Vinn
Garronbrooke Widgeon GB SHCH Westbrook Cinnabar

Gaewill Celia

Durin's Mageløse Miss Marple Skyfire Jasper of Achilty Achilty Tudor King
Rook Gazer
Birkebo Dinan Loa LUCH Velvet Hunter's Tumbling Dice
Allbright's No Matter What