De Særlige

13. april - Alle hvalpene har fået nyt hjem.

22. marts - Fenas hvalpe er født. Der kom 10 hvalpe. 5 hanner og 5 tæver.

14. februar - Fena er konstateret drægtig. Hvalpe ventes omkring 21. marts.

22. januar - Fena er parret.

 

Lidt om forældrene:

Flatgold's Ginger Luke (Luke):

 

 

 

 

 

 

Øivind og jeg mødte Luke første gang på flatarrangementet i august 2019, og kunne rigtigt godt lide det vi så. Da vi for alvor begyndte vores søgen efter en egnet hanhund til Fenas første kuld, startede vi med et besøg hos Luke, og så ingen grund til at søge videre. Luke var en klart valg og heldigvis var hans ejere også med på ideen. Luke er en effektiv apportør, med en god næse og en god portion selvstændighed kombineret med en stærk will to please. Han er målrettet og vedholdende i sig arbejde og han følger opmærksomt med, når der skal være ro. Han har en meget stor vandpassion, hvilket også passer fint til Fena. Luke er en sundt konstrueret hanhund af korrekt størrelse, med et maskulint hoved, med et meget tiltalende og venligt udtryk, og sunde bevægelser. Hans temperament er præcis, hvad vi ønsker af en flat. Hviler i sig selv og er snusfornuftig i sin omgang med andre hunde. Unge som gamle, store som små. Fin af og på knap, helt stille, når han sidder ro på post. Spontane opsamlinger både på dødskudt og anskudt vildt. Lukes fint balancerede temperament, samt hans skarpe fokus når han arbejder er den primære årsag til at vi har valgt ham til Fenas første kuld. Vi tror på at hans fokus og stor vandpassion kan matche Fenas fart og næse og vi glæder os meget til at se, hvad de to kan skabe sammen. Tak til Alex og Tina for at vi fik lov at bruge Luke.

Dette bliver Lukes første kuld.

 

Meriter:

B-prøve: 2x 1 pr i Begynderklasse

Udstilling: Ej udstillet

Andet:

Født: 26.09.2015

 

Sundhed:

HD: A 

AD:0

Øjenlysning: Fri for katarakt, PRA og distichiasis (3.1.2020)

 

 

 Durin's Nysgerrige Fena (Fena):

Øivind om sin Fena:

Fena er en tæve af korrekt størrelse. Hun er en meget nem hund at træne med. Hun kan være lidt forsigtig med nye ting,men når det er lagt ind så sidder det som det skal. Hun er meget stabil på sin ro på post, hvor hun sidder opmærksomt og følger med helt roligt og uden den mindste lyd.

Fena er meget vildtbegærlig, og skovler nærmest vildt eller dummier op i vendingen på vej tilbage, og hun er meget hurtigt ude når hun bliver sendt og endnu hurtigere hjemme igen med apporten. Hun er glad for vand,men er ikke en hund som af sig selv kaster sig i bølgen blå.

Hun har virkelig meget will to please, og hun er bestemt ikke karrig med at vise sin kærlighed til sin far.

Hun har haft sin første rigtige jagtsæson her i år 2019/2020 og jeg er meget tilfreds med præstationen og hendes udviklinge fra novice til en ung hund med erfaringer i rygsækken. Efter hvalpekuldet er næste mål med Fena at komme videre fra åben klasse til vinderklasse.

Dette bliver Fenas første kuld.

 

Meritter:

Markprøve B: 1. pr i beg klasse.

                    Bestået brugsprøve

 

Workingtest: Bestået WT, beg klasse

 

Udstilling: Vg Brugsklasse

 

Sundhed:

HD: A

AA:0.

Øjenlyst d. 7.1.2020: Fri for Kataract, PRA og distichiasis

Bruges flittigt på jagt både i Danmark og i udlandet.

 

 

Hvalpenes stamtavle:

Flatgold's Ginger Luke Tripwire Flint Wemdom Hunter
Tripwire Witch
Flatgold's All Orangina Hawkthorn Caliph

Wapersmoss Fusilier

Durin's Nysgerrige Fena NJCH Polar Circus Ronaldo Il Sano's Fat Boy
Polar Circus Heather
Durin's Kække Dunja Birkebo Holzic Lightning Holger
Birkebo Dinan Loa